Hogyan működik a Bacoban?


A BACOBAN egy új generációs fertőtlenítő. Baktérium,- gomba,- és vírusölő hatását az alkalmazásakor felszabaduló atomos állapotú aktív oxigénnek, továbbá a nanorészecskéknek köszönheti. Hatóanyagainak segítségével a legveszedelmesebb mikroorganizmusokat is képes néhány perc alatt elpusztítani.A különböző nátrium-hipoklorid (hipo) tartalmú vegyszerek erősen maró tulajdonságuk miatt károsítják a tisztítani kívánt felületet, sőt, klór tartalmuk miatt veszélyesek a környezetre a környezetet, valamint irritálják és roncsolják a nyálkahártyát, károsítják a légzőszerveket, gyermekek számára különösen veszélyesek, nem így a BACOBAN. Nincs olyan kellemetlen szaga, vagy rákkeltő hatása, mint az aldehid tartalmú anyagoknak, nem tartalmaz ezüst vegyületeket sem.

ASTM E 2180 Test

A BACOBAN a kezelt felületeken „Nano szivacsot” képez, amelyben elraktározódnak a biocid hatóanyagok, majd a felületből diffundálva 10 napig tartó fertőtlenítő hatást biztosítanak.
Az antimikrobiális hatás mellett, a kezelt felület víz taszító tulajdonságú lesz (Lótusz- effektus), amelyen a kórokozók, a víz, a por és egyéb szennyeződések sem tudnak erősen megtapadni, így a tisztán tartáshoz a továbbiakban csak tiszta vízre van szükség.